Kravutbildning

Fallskydd inkl räddning

Från 2950 SEK

exkl. moms

Kurslängd

1 dag

Ort/er

Örebro, Rikstäckande

Utbildningsform

Företagsanpassad utbildning, Öppen utbildning

Om kursen

Fallskydd handlar om att rädda liv. Arbetsgivare är skyldiga enligt arbetsmiljölagen att tillhandahålla utrustning och utbildning för arbeten på höga höjder (över 2 meter).

Vårt råd är: Investera i ett komplett fallskydd.

 

En bra fallskyddsutrustning kostar inte mer än ett par tusenlappar. Se till att dina medarbetare får det skydd och den utbildning de måste ha när de jobbar på höga höjder.

 

Sköt utrustningen noggrant och anlita certifierade besiktningsmän för den årliga och lagstadgade kontrollen av utrustningen.

Kursmål

Målet med utbildningen är att deltagaren ska få grundläggande kunskaper om vilka lagar och EU direktiv som tillämpas på arbetsplaster, hur man väljer rätt utrustning för arbetet samt hur man använder sin fallskyddsutrustning.

Kursinnehåll

Utifrån Arbetsmiljöverkets författningssamling och EU-direktiv ge en säkerhetsutbildning vilken innehåller föreskrifterna om bland annat arbetsmiljö. Utbildningen är både teoretisk och praktisk. Deltagarna får efter en teoretisk genomgång praktiskt tillämpa att simulera ett fall och får på detta sätt kunskap om vilka påfrestningar kroppen utsätts för. Utbildningen avslutas med en praktisk och en skriftlig tentamen.

Målgrupp

Verksamheter som vill öka sitt säkerhetstänkande genom att hantera sin fallskyddsutrustning korrekt. Utbildningen vänder sig till all personal på arbetsplatsen, ingen förkunskap krävs.

Kontakt

Josef Joneklav

Pris

Från 2950 SEK

exkl. moms

Kurslängd

1 dag

Ort/er

Örebro, Rikstäckande

Utbildningsform

Företagsanpassad utbildning, Öppen utbildning

Kontakt

Josef Joneklav

Intresseanmälan

Nyfiken på att höra mer? Anmäl intresse i formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.

Utforska fler utbildningar